15 Mart 2023 Çarşamba

Mart Soğuklu Londra Gezisi

Geçen hafta dört gece için Londra'daydık. Gidiş nedenimiz İngiltere'de gerçekleşmiş olan evliliğimizi konsolosluğa bildirmekti, ama tabii gitmişken arkadaşlarımızı görelim, Londra'da gezelim istedik :) Özlemisiz... Aşağıya birkaç fotoğraf ekliyorum (nofilter, bir de kaynak belirtmeden almayın lütfen). Bir iki tanesi burdan yola çıktığımız gün... Stockholm yılın en çok karını Mart'ta gördü sanırım. Şansımıza Londra da çok soğuktu.. Biraz üşütüp geldik. Bir de evlilik bildirimi oldu, soyadım değişti, onun soyadı da eklendi. Ama makalelerimi (ve umarım kitaplarımı) sadece kendi soyadımla yazmaya devam edeceğim.



Henüz uçuş iptalinden habersiz kahve içip kar manzarasının tadını çıkaran Özlem.




Konsolosluk işlemleri bitmiş, sevinçle yollardayız :) O akşam LSE'de Lakatos ödül töreni seminerine (Nicholas Shea'nin.. harikaydı) katıldım. O civara yakın bir yerlerde..




Thames üzeri köprülerden birinde, güzel selfie çabaları.. Güzelliğimizi tam yakalayamadık ama çok mutlu an.  <3

aynı köprü üstünden.



Bu heykel çok hoşuma gitti. Geçici olarak orada duruyor sanırım. Tate Britain'a giderken yolda Thames kenarında (Riverside Walk Garden Millbank). Adı "Khadine" sanırım, Bruno Catalano'nun. Elinde valizi bir gezgin. Ama yarısı yok... Bir de öyle muhteşem güzellikli nehrin kenarında durmuş, karşıdaki koca şehre ve de MI6 binasına doğru dönük. Bu gezgin hali ama yarısının olmaması vs beni etkiledi sanırım. Elimde valizim gittiğim yerleştiğim sonra yine gittiğim yerleri hatırlattı, bir göçmenlik hali. Hem büyütüp yeşertiyor, hem de eksiltiyor belki. Ama işte yeşermeler yine dimdik tutuyor, mutlu, umutlu..


Richmond Park'ta. Geçen yaz da bu parkta uzun uzun yürümüştük. Bu kez de öyle. Şansımıza bir gün önce hava buz gibiyken bu yürüyüş sırasında bir güneşli ve hoştu. Bir de ağaçlar çiçeklenmeye başlamış.


Bu yola ve hemen solundaki manzaraya bayılıyorum <3


Richmond Green <3



Sevdiceğimi Waterstones'da ararken ilk bakacağım bölüm :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder