24 Ağustos 2023 Perşembe

Roma

İlk Italya gezim. Güzel geçti. Bir de onunla olunca daha da harika her yer. Hava çok sıcaktı. Öğlenleri otelde vantilatör karşısında yatarak geçti. Sabahlar serinceydi ama öğlene doğru hatta akşamları bile çoğunlukla çok sıcaktı muhtemelen 40 derece civarı. 


Bu fotoğraf bana ayrıca bir anlamlı <3


Üstteki ile aynı yerde. Günbatımı muhteşem bir tepeden, yolun hemen karşısında da şehrin diğer yanı tüm kiliseler, Pantheon vs görünüyor (alttaki fotoğraf). Akşam harikaydı burada. Güzel esintili gün batımının renkli ışıkları muhteşem manzarada... Janiculum Hill galiba yerin adı. 
 


Colosseum'un orada. Bir de Pinus pinea lara (stone pine) ayrıca bayıldık; masal gibi.
 





<3 Tevere nehri yanında. Çok güzel zamanlar.






Bu sokakta yürüken <3


Harika sabah. Roma'da içtiğimiz tüm kahveler harikaydı. Bu cafeyi çok sevdik, üç kez gittik :)  Faro Caffe (Via Piave üzerinde). Sıcak da içtim ama hava nedenli bolca soğuk da :)


Bu restoran harikaydı. İlk gittiğimiz günden sonraki iki gün sıcakta bir sürü yürümekten yorulmuş olunca üç akşam üst üste gitmiş olduk :D Spagettiler pizzalar muhteşem. Favorim diavola pizza. Restoran: Gino Capitone (Piazzale di Porta Pia'da).


Sevinçten ve sıcaktan yüzü gözü dağılmış bir Özlem :) Muhteşem muhteşem dondurma. Bu dondurmacı (Gelataria La Romana - Via Piave üzerinde) harikaydı! Bir de kaldığımız otele de yakın olunca, günde bir kez ordaydık! İlk gün bir başka dondurmacı da denedik ama bu kadar iyi değildi. Son gün bu yere iki kez geldik. Her zaman (sadece bu fotoğraftaki an hariç) bir taneyi paylaştık :) Bana kalsa hep böyle üstteki gibi bir sürü yerdim 😅 Favorimiz olan çeşidi aşağıya yazıcam.


Dondurmacının dışardan görünümü. Via Venti Settembre üzerinden de girişi var, köşede zaten.






Bu kapı girişi gibi yapıyı çok sevdim. Diğer taraftan görüntüsü altta. Borghese Müzesinin olduğu kocaman parkın bir çıkışında. Bu parkta yürümek harikaydı. Bu arada önceden bilet ayırtmadığımız için müzelere gidemedik.. Bir daha ki sefere...






Roma sokaklarına bayıldım tabii.

Artistik fotoğraf çektiğimi düşününce :) Muhteşem sokaklardan biri.




Bu ve üstteki iki fotoğraf St. Ignatius of Loyola Kilisesi.






Onunla yürümek hep <3
Roma sokakları da bi harika.

Favori dondurma çeşidimiz 'the croccante all'amarena' Şurda açıklaması var. :)

1 yorum:

  1. Selma Yıldırım24 Ağustos 2023 01:06

    Muhteşem görünüyor her şey tabi ilk önce siz 🫶🏻

    YanıtlaSil